Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Szarvasi Agrár Zrt. tejfeldolgozó-üzemét

2019. October 10. 15:03
Átadták a Szarvasi Agrár Zrt. tejfeldolgozó-üzemét

Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazata, amelyben 4500 vállalkozás 86 ezer embernek ad munkát és megélhetést - jelentette ki az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Békés megyei Csabacsűdön.

Farkas Sándor elmondta: a teljes élelmiszeriparon belül a tejfeldolgozás 11 százalékos súlyt képvisel, és 294 milliárd forint termelési értéket állít elő. Az ágazat beruházásainak 10 százaléka a tejiparhoz kapcsolódik. A miniszterhelyettes leszögezte: az ágazat a támogatások nélkül nem lenne nyereséges, ezért a jövedelmezőség szempontjából fontos szerepük van a hazai és uniós forrásoknak. A Szarvasi Agrár Zrt. új tejüzeme létrehozására mintegy 442 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Vidékfejlesztési Program által meghirdetett két pályázaton – ismertette.

 

Átadták a Szarvasi Agrár Zrt. tejfeldolgozó-üzemét

 

Szitó Imre, a teljes egészében magyar tulajdonban álló Szarvasi Agrár Zrt. vezérigazgatója elmondta: az új üzem megépítésére összesen 1,1 milliárd forintot fordítottak, a támogatás feletti rész 10 százalékát saját forrásból, a többit pedig banki hitelből finanszírozták. Az olasz technológiával felépült üzemben magyar ízesítéssel, olasz recept alapján fognak tehén- és juhtejből sajtokat előállítani. Az üzem 2020-2021-ra már teljes kapacitással fog működni, ezt követően évente 7,5 millió kilogramm sajt előállítását tervezik. A zrt. 2250 hektáron gazdálkodik, alapvetően gabonaféléket termelnek. A társaságnál 90-en dolgoznak, az új üzemben kezdetben 6, a későbbiekben pedig 12 embernek biztosítanak munkát.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu