Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Befektetés - hitel

A Takarék csoport teljes országos hálózatára kiterjeszti önálló agrárüzletágát

2019. September 26. 12:40
A Takarék csoport teljes országos hálózatára kiterjeszti önálló agrárüzletágát

Teljes országos hálózatára kiterjeszti önálló agrárüzletágát a Takarék csoport, az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálására új termékeket és új kiszolgálási modellt is bevezetnek, hogy minél jobban segítsék a hazai agrárium bővülését és versenyképességét - mondta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Jelezte: a Takarék csoport az ügyfelek számát és a kihelyezett hitelállományt tekintve is a három legnagyobb szereplő között található az agárfinanszírozási piacon, több területen pedig piacvezető. A takarékok 28 ezer, az agráriumban érdekelt ügyfél számláit vezetik, 18 ezer hitelszerződést kezelnek és több mint 10 ezer gazdát finanszíroznak, egyúttal piacvezetők az Agrár Széchenyi Kártya közvetítésében, háromból két ügyfél a Takarék csoportnál veszi igénybe az államilag támogatott hitelkonstrukciót. 

 

A Takarék csoport teljes országos hálózatára kiterjeszti önálló agrárüzletágát

 

Vida József elmondta: az élelmiszergazdaság hitelállománya dinamikusan nő, már meghaladja az 1200 milliárd forintot. A bankcsoport agrárállományának növekedése az elmúlt két évben meghaladta a piaci átlagot, így hitelállományuk már több mint 180 milliárd forintot tesz ki, piaci részesedésük 22,3 százalékot ér el, ezt 2023-ra 25 százalékra szeretnének növelni. Kiemelte, hogy az új üzletág projektje öt városban indult el májusban, amelyet a takarékok október végi egyesülését követően az egész országra kiterjesztenek. Hét, történelmileg és földrajzilag összetartozó térségből alakították ki a régiókat, amelyekben 58 agrárcentrum nyílik meg, 200 ügyintézővel.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu