Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Belföldi hírek

Formlabs Kft. Budapesten hozza létre fejlesztőközpontját

2019. July 26. 12:40
Formlabs Kft. Budapesten hozza létre fejlesztőközpontját

A 3D nyomtatókat gyártó, bostoni központú Formlabs Kft. 2 milliárd forintos beruházással Budapesten hozza létre az Egyesült Államokon kívüli első fejlesztőközpontját.

A három év alatt 100 munkahelyet teremtő beruházáshoz a kormány 171 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kifejtette: a 3D-s nyomtatók iparában a működés alapjául szolgáló szoftver fejlesztése jelenti a "királykategóriát", és most ebben a szegmensben érte óriási megtiszteltetés Magyarországot és azokat a magyarokat, akik a 3D nyomtatók fejlesztéséből az elmúlt években kivették a részüket. A termelés helyett mára a kutatás-fejlesztés (k+f) lett a siker alapvető feltétele, a munkahelyek száma helyett a meglévő munkahelyek technológiai színvonala, a k+f aránya és a hozzáadott érték számít. A módosított beruházásösztönzési rendszer ezért most már a technológiaintenzív beruházásokat részesíti előnyben - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint az eredmények önmagukért beszélnek, hiszen a Magyarországon létrejött beruházások egyre magasabb hozzáadott értéket jelentenek. A beruházás a kereskedelmi kapcsolatok vonatkozásában is előrelépést jelent, bár az Egyesült Államok már most is az első számú exportpiaca Magyarországnak az unión kívül - tette hozzá.

 

Formlabs Kft. Budapesten hozza létre fejlesztőközpontját

Formlabs Kft. Budapesten hozza létre fejlesztőközpontját

 

Tajti Ferenc, a Formlabs Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a magyarországi leányvállalat 2018-ban alakult, de működésüket Magyarországon 2015-ben kezdték, a Form 2 nyomtató székesfehérvári gyártásával, amely azóta piacvezető lett a kategóriájában. A vállalat együttműködik a BME informatikai és irányítástechnika tanszékével. Szeretnének olyan környezetet biztosítani, hogy aki kutatóként, fejlesztőként vagy akár felhasználóként érdekelt a 3D kutatásban, szeretne bekapcsolódni ennek az iparágnak a munkájába, legyen rá lehetősége. A budapesti irodában olyan szoftveres megoldásokon dolgoznak, amelyek révén a felhasználók könnyebben használhatják a nyomtatókat. Jeneiné Rubovszky Csilla, a Belváros alpolgármestere, miniszteri biztos  óriási lehetőségnek nevezte, hogy a Formlabs a Belvárost választotta európai központjául. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu