Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Belföldi hírek

Bővíti az Országos Iskolakert-fejlesztési Programot az Agrárminisztérium

2019. June 25. 13:21
Bővíti az Országos Iskolakert-fejlesztési Programot az Agrárminisztérium

Az agrártárca számára fontos célkitűzés a városi zöldfelületek megőrzése és bővítése, a helyi közösségek fejlesztése – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Iskolakert-fejlesztési Program rendezvényén.

A helyettes államtitkár az eseményen fontosnak nevezte, hogy a természeti környezet szépségeire nyitott, azokra vigyázó, felelős, környezettudatos generációk nőjenek fel. László Tibor Zoltán emlékeztetett, az Agrárminisztérium célkitűzéseinek gyakorlati megvalósításához az egyik legmegfelelőbb közösségi helyszín és zöldfelület az iskolakert. Kiemelte: ez a többfunkciós természetes oktatási, környezeti nevelési tér lehetőséget teremt mind a gyermekek, mind a felnőttek számára az alapvető természettudományi és kertművelési tapasztalatok megszerzésére.

 

Bővíti az Országos Iskolakert-fejlesztési Programot az Agrárminisztérium

 

A tárca örömmel támogatta az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitasz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezirányú kezdeményezéseit. Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program első ütemeként 2019 januárjában elindult az Iskolakerti Alapozó Alprogram, amelynek keretében az Agrárminisztérium 50 millió forint támogatással 50 iskolakert létrehozását, illetve továbbfejlesztését tette lehetővé – erősítette meg a helyettes államtitkár. László Tibor Zoltán bejelentette, hogy a minisztérium a jövőben is támogatni kívánja a programot, kiterjesztve azt az óvodákra is.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu