Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Pécsen bővít a Thyssenkrupp

2019. June 22. 09:50
Pécsen bővít a Thyssenkrupp

A német Thyssenkrupp a kormány támogatásával 17,4 milliárd forintból vezérműtengelyeket gyártó üzemet épít Pécsen - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány 5,57 milliárd forinttal támogatja a 200 új munkahelyet teremtő beruházást. A Thyssenkrupp helyi tevékenységének bővítése is igazolja, hogy Magyarország az autóipar új korszakában is a gyártás fellegvára lehet - tette hozzá. A tárcavezető arra számít, hogy az ágazat az idén is termelési rekordot dönthet, hiszen ennek értéke az év első harmadában elérte a 3225 milliárd forintot, 11 százalékkal haladva meg az előző év azonos időszakának termelését.

A miniszter rekordévet vár a német-magyar gazdasági kapcsolatokban is, mivel a két állam kereskedelmi forgalma már az első három hónapban kiemelkedő értéket, több mint 14 milliárd eurót ért el. 

 

Pécsen bővít a Thyssenkrupp

 

A Thyssenkrupp új gyárát befogadó Pécs országgyűlési képviselője különleges mérföldkőnek nevezte a város történetében, hogy egy autóipari világcég beruházását fogadhatja. Hoppál Péter abban bízik, hogy a gyár sikere a pécsi beruházás bővítését eredményezheti. Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat 80 országban van jelen világszerte, termelése és a foglalkoztatottak száma alapján a világ legnagyobb gyártóinak egyike. Az autóipari vállalat Pécsen az ötödik magyarországi telephelyét építi ki a legkorszerűbb, 4.0 ipari megoldásokkal, magas hozzáadott értéket előállító munkahelyeket teremtve - tette hozzá. A cég vezetője közölte, hogy a zöldmezős beruházás még ebben az évben elkezdődik, a termelés 2020 közepén indulhat.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu