Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Guardian új gyártósorát

2019. May 08. 11:06
Átadták a Guardian új gyártósorát

Az amerikai érdekeltségű Guardian Glass orosházi gyárában új lamináltüveg-gyártó üzemet adtak át. Szijjártó Péter a 4,1 milliárd forintba kerülő beruházás avasátán elmondta: az Egyesült Államok a második legnagyobb befektető Magyarországon.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: ezerhétszáz amerikai vállalat 105 ezer magyar ember megélhetését biztosítja. Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány a múlt héten döntött arról, hogy a lehető leggyorsabban felújítják az Orosháza és Szentes közötti utat. A következő esztendő végére - a most készülő M44-es gyorsforgalmi úttal együtt - nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája, további befektetéseket segítve - tette hozzá. Guus Boekhoudt, a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója azzal indokolta a beruházást, hogy egyes országok szabályozásai a külső nyílászárók és beltéri üvegek esetében is megkövetelik a biztonságos üvegek használatát, amire a laminált üveg a leghatékonyabb megoldás.

 

Átadták a Guardian új gyártósorát

Az ipari és lakossági épületek esetében egyaránt nő az igény a zajcsökkentésre

 

Az ipari és lakossági épületek esetében egyaránt nő az igény a zajcsökkentésre, ami miatt megnövekedett a hangszigetelő laminált üvegek iránti kereslet - mondta. A lakóépületeket egyre inkább tripla üvegezéssel építik majd, ami azt eredményezi, hogy még nagyobb lesz a kereslet az ilyen típusú üvegek iránt - tette hozzá Guus Boekhoudt. A 330 főt foglalkozató orosházi gyárban átadott gyártósor havonta 150 kamionnyi terméket állít elő, amelyek 80 százaléka a külpiacokon fog gazdára találni. A Guardian Glass 11 európai országban működtet síküveggyárat, többek között Lengyelországban, Németországban és Oroszországban. A cég a Guardian Industries legjelentősebb vállalata, a világ legnagyobb sík-, bevonatos- és megmunkált- üvegtermék-előállítója. A Guardian-vállalatok 18 ezer embert foglalkoztatnak. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu