Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek

2019. April 28. 11:36
Elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek

Ier Norbert, adóügyekért felelős államtitkár az országos pénzügyi szakmai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén kiemelte: a magyar pénzügyi-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára, ennek kiaknázásához azonban elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek, a jövő az ő kezükben van.

Izer Norbert hangsúlyozta: a pénzügyi, számviteli, adózási ismeretek napi karbantartása folyamatos, élethosszig tartó tanulást igényel. A mai világban a legfontosabb képesség a tanulási képesség, aki ezt a szakmát választja, bizonyára ennek a képességnek a birtokában van - mondta. Kitért arra is, hogy az elmúlt évekre jellemző adócsökkentés is a magyar gazdaság versenyelőnyét erősíti. Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar társasági adó mértéke világszinten az egyik legkedvezőbb, az Európai Unióban pedig a legalacsonyabb.

 

Elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek

A magyar társasági adó mértéke világszinten az egyik legkedvezőbb

 

Az unióban GDP-arányosan Magyarország csökkentette legnagyobb mértékben az adóterhelést, 2017-ben aranyérmes lett ebben a versenyben - mondta. Az OECD jelentése szerint a munkát terhelő adók szintjének a csökkentésében Magyarország bronzérmes volt az Egyesült Államok és Észtország után, a 2017-2018-as kétéves periódust vizsgálva azonban aranyérmes. Az ország az elmúlt években olyan adócsökkentési politikát tudott folytatni, aminek köszönhetően a világ élvonalába került ezen a téren - mondta Izer Norbert.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu