Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Jog

Versenyjogi megállapodás született

2019. April 20. 13:51
Versenyjogi megállapodás született

Az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Versenyjogi Egyesület új stratégiai partnerségi megállapodást kötött. Az Igazságügyi Minisztérium és az MVE már 2014-ben is kötött hasonló megállapodást, a felek az eddigi sikeres együttműködés elmélyítése mellett kötelezték el magukat.

A stratégiai megállapodás aláírását követően a felek eszmecserét folytattak a versenyjog aktuális kérdéseiről. A versenyhatóságok hatékonyságának megerősítését célzó, ún. ECN+ irányelv átültetésével összefüggő kérdések kapcsán dr. Bóka János államtitkár jelezte, hogy számít az MVE szakmai közreműködésére, amelyre dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán elnök az MVE nevében ígéretet tett.

 

Új stratégiai partnerségi megállapodás az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Versenyjogi Egyesület között

 

Az Igazságügyi Minisztérium nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a versenyjog területén jártas elméleti és gyakorlati szakemberek észrevételei a jogalkotás előkészítő fázisában megfelelő módon megjelenhessenek, hozzájárulva a jogszabályok magas szakmai színvonalához. Az Igazságügyi Minisztérium versenyjogi jogalkotáshoz kapcsolódó feladatainak ellátása körében az MVE-re mint stratégiai partnerre tekint.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu