Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Rekordmértékű növekedés az építőiparban

2019. April 14. 12:17
Rekordmértékű növekedés az építőiparban

2019 februárjában 48%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene, ekkora mértékű bővülést még soha nem mértek hazánkban.

Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 39,4, az egyéb építményeké 65,4 százalékkal. Az épületeknél az ipari és irodaépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is az út- és vasútépítések eredményezték a növekedést. Az építőipari bővülés is jól tükrözi, hogy a magyar feldolgozóiparban egyre több beruházás valósul meg, és egyre kiterjedtebb infrastruktúra-hálózat épül ki hazánkban. György László, gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár szerint a gazdaság igényli az építőipar jelentős bővülését, mert sosem látott kereslet jelentkezik az ágazatban, a potenciális megrendelésállomány 2018 és 2023 között 25 ezer milliárd forint, ebből 15 ezer milliárdot tesznek ki az állami megrendelések. 

 

Rekordmértékű növekedés az építőiparban

39,4 százalékkal nőtt az az ipari és irodaépületek építése

 

Hozzátette, a kormány éppen azért döntött az állami beruházásokat felügyelő beruházási ügynökség létrehozásáról, hogy az építőipari projektek hatékonyabban és jobb minőségben valósuljanak meg. A számokból jól látszik, hogy működik a kormány építőipari stratégiája - hangsúlyozta. A gyorsan növekvő építőipar a kormány két alapvető célját is segíti: egyrészt azt, hogy a magyarok életkörülményei javuljanak, és 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legjobb országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni. Másrészt azt, hogy mi magyarok részt vegyünk a Kárpát-medence újjáépítésében, hogy még jobban kiaknázzuk a térségünkben rejlő növekedési potenciált – mondta az államtitkár.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu