Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Új pénzügyi oktatóközpont nyílt

2019. April 08. 12:09
Új pénzügyi oktatóközpont nyílt

Varga Mihály a Budapesti Gazdasági Egyetem Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központjának átadó ünnepségén kijelentette: a magyar gazdaságnak szüksége van a jól képzett pénzügyi szakemberekre, ezért a felsőoktatásban is külön hangsúlyt kell fektetni az új pénzügyi megoldások oktatására, gyakorlati megismerésére.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: ezt felismerve döntött a kormány a pénzügyi oktatás általánossá tételéről a közoktatásban, amelynek egyik eszköze a Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat, ahol élményalapú ismeretátadással vezetik be a hallgatókat a témába. A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a pénzügyi digitalizáció és innováció ma már a mindennapok része és megváltoztatja a pénzügyi szektor működését is. A kormánynak azonban mérlegelni kell az új technológiákban rejlő veszélyeket is, ezért meg kell találni az egyensúlyt a pénzügyi innováció, a fogyasztóvédelem és a pénzügyi stabilitás között.

 

Új pénzügyi oktatóközpont nyílt

 

Varga Mihály kitért arra is, hogy a magyar emberek pénzügyi tudatosságának fejlesztése fontos gazdasági és társadalmi érdek a kormány számára, mert jelentős hatással bír az emberek jólétére, így a fogyasztásra, a megtakarításokra, és ezeken keresztül a gazdasági növekedésre is. A pénzügyi kultúra szintjének emelése emellett érdeke a pénzügyi szolgáltatóknak is – tette hozzá a miniszter. Varga Mihály a Fintelligence oktatási hálózatról szólva elmondta: a központ elkötelezett szakértői azt a feladatot vállalták, hogy a pénzügyi területen megjelenő új kutatási eredményeket, innovatív technológiákat és modern fizetési rendszereket megismertetik a gazdálkodó szervezetekkel, az emberekkel és segítik a szakmai oktatást is. A kormány célja pedig az, hogy a hálózatot országossá tegye, és minden régióban létesüljön egy ilyen edukációs központ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu