Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

A cél, hogy minél több mérnöki és szolgáltató tevékenység jöjjön az országba

2019. April 05. 13:55
A cél, hogy minél több mérnöki és szolgáltató tevékenység jöjjön az országba

Menczer Tamás, Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hangsúlyozta: miután több nagy cég is telepített Magyarországra gyártókapacitást, most arra ösztönzik őket, hogy mérnöki és szolgáltató tevékenységet hozzanak az országba.

A államtitkára hangsúlyozta: ennek érdekében alakították át a támogatási rendszert, hogy már azok a cégek is kaphassanak kormányzati forrásokat, amelyek új technológiát telepítenek az országba. "Made in Hungary volt, Invented in Hungary lesz" - mondta. Többek között ezért is érdemes szerinte a befektetők és startupok számára, hogy Magyarországon tervezzék a jövőjüket. 

 

A cél, hogy minél több mérnöki és szolgáltató tevékenység jöjjön az országba

2018-ban az innovációs szektorban 29 projektet zártak le

 

A kormányzati munka is hozzájárult ahhoz, hogy évről évre rekordot dönt a Magyarországra érkező befektetések száma. 2018-ban az innovációs szektorban 29 projektet zártak le, ami 60 százalékos növekedés az egy évvel korábbi szinthez képest - emelte ki az államtitkár. Hozzáfűzte: a befektetők politikai stabilitást és kiszámítható gazdaságot keresnek, és ez Magyarországon adott. Menczer Tamás megjegyezte, Magyarország szeretne az okos közlekedésben a világ élvonalában maradni, ezt a célt szolgálja a hamarosan megnyíló zalaegerszegi tesztpálya, ahol önvezető autókat tesztelhetnek. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu