Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Befektetés - hitel

Új agrár-hitelkonstrukció indul a következő hónapokban

2019. April 03. 15:42
Új agrár-hitelkonstrukció indul a következő hónapokban

Új agrár-hitelkonstrukciót dolgozott ki az MKB Bank és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány.

Herczeg András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető-igazgatója bejelentette, hogy az MKB Bankkal közösen kidolgoztak egy új agrár-hitelkonstrukciót, amely várhatóan a következő hónapokban indul, igazodik a vállalkozások életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához is. Hozzátette, ezzel az új lehetőséggel az őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók is élhetnek, a felvett hitel 80 százalékára pedig az alapítvány vállal kezességet. A közlemény szerint az új agrár-hitelkonstrukció termőföld vásárlásánál, illetve mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra maximum 20 éves futamidővel, fejlesztésre legfeljebb 10 éves futamidővel igényelhető, de akár szabad felhasználású hitelként is felvehetik a vállalkozók, ebben az esetben viszont 5 éven belül vissza kell fizetniük.

 

Új agrár-hitelkonstrukció indul a következő hónapokban

Az új agrár-hitelkonstrukció termőföld vásárlásánál, illetve mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra igényelhető

 

Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, azért érdeklődnek az agrárium iránt, mert ez az ágazat "izgalmassá vált", teret nyertek az újítások, a digitalizáció. Ebben a folyamatban, főként a magas hozzáadott értéket előállítani képes vállalkozások támogatásában pedig az MKB is részt akar venni.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu