Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Az agrárium modernizációja érdekében született együttműködés

2019. April 03. 14:48
Az agrárium modernizációja érdekében született együttműködés

Szent István Egyetem és az MKB Bank Zrt. együttműködési megállapodást az agrárium modernizációjának támogatása és az egyetemi hallgatók pénzügyi ismereteinek erősítése érdekében.

A megállapodás értelmében az MKB Bank a jövőben szakmai támogatást nyújt az egyetemi képzésekhez, kutatásokhoz. A SZIE pedig vállalta, hogy a képzési programjai, tanterve kialakításánál, főként az egyetem gazdaságtudományi karánál figyelembe veszi a bankszektor munkaerőpiaci igényeit - mondta Palkovics László, az egyetem rektora Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy egymásra talált a tudományos szféra, a bankszektor és az agrárium. Reményét fejezte ki, hogy az MKB Bank és a gödöllői egyetem együttműködése mások számára is jó példával szolgál.

 

Az agrárium modernizációja érdekében született együttműködés

 

A miniszter szerint a megállapodás jelentősége, hogy ráirányítja a fiatalok figyelmét az agráriumra, erre pedig szükség is van, ugyanis a magyar mezőgazdaság jövője szempontjából a generációváltás alapvető fontosságú. Hozzátette, hogy az egyéni gazdálkodók és a gazdasági szervezetek irányításában az 55 év felettiek aránya közelíti vagy meghaladja az 50 százalékot. A mezőgazdaság további fejlesztésének elősegítésére az Agrárminisztérium még az idén egy beruházási hitelhez kapcsolódó, az agrárvállalkozások széles köre által igénybe vehető kamattámogatási programot is hirdet. A fejlesztés célja, hogy a jelenlegi vidékfejlesztési program forrásainak felhasználását követő időszakban is támogathassák az agrárvállalkozások beruházásait.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu