Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Pénzügyi szolgáltató központ létesül Budapesten

2019. April 02. 12:14
Pénzügyi szolgáltató központ létesül Budapesten

Budapestre telepíti globális pénzügyi szolgáltató központját az International Flavours & Fragrances - jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy az íz- és illatanyagok gyártásában piacvezető IFF személyenként 4 ezer eurós képzési támogatást kaphat a beruházásához. A New York-i székhelyű vállalat teljes pénzügyi koordinációját ellátó budapesti központ várhatóan több mint 100 munkavállalót foglalkoztat - tette hozzá. A miniszter többek között a folyamatos gazdasági növekedésnek és a jelentős adócsökkentéseknek tulajdonítja, hogy Magyarország világszinten is a legvonzóbb befektetési lehetőségek egyike, Budapest pedig a nemzetközi szolgáltató központok népszerű célpontja. Utóbbiak a képzett munkaerő foglalkoztatásával és magas hozzáadott értékek előállításával hozzájárulnak a termelésközpontú gazdaság átalakításához - közölte.

 

Újabb nemzetközi nagyvállalat telepíti Budapestre pénzügyi szolgáltató központját

Az íz- és illatanyagok gyártásában piacvezető IFF hosszú távra tervez Magyarországon

 

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a Magyarországra érkező teljes befektetési összeg 15 százaléka az Egyesült Államokból származik. A miniszter a gazdasági kapcsolatok további bővülésében bízik. Rich O'Leary, az IFF pénzügyi vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón közölte, hogy a vállalat hosszú távra tervez Magyarországon, hiszen Budapesten költséghatékony és üzletbarát környezetet talált. A befektetés során figyelembe vették a fejlett infrastruktúrát és a jól képzett munkaerőt is. A tervezett munkavállalói létszámot várhatóan az év végére érik el, a körülbelül 50 fővel működő magyarországi központ még ebben a hónapban elkezdi az új jelentkezők keresését - tette hozzá. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu