Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

A Siemens-csoport szoftverfejlesztő központ épít Budapesten

2019. March 25. 14:00
A Siemens-csoport szoftverfejlesztő központ épít Budapesten

Csaknem 20 ezer négyzetméteres szoftverfejlesztő központot épül Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára.

Az épület alapkőletételén Sziget Ádám, innovációért felelős helyettes államtitkára kijelentette, hogy a beruházás erősíti a megbízó Siemens kapcsolatait Magyarországgal. Példaértékűnek nevezte a német vállalat innovációs eredményeit, hiszen tavaly több Simens-szabadalmat jegyeztek be Európában, mint amennyit a földrész bármelyik országa benyújtott. A helyettes államtitkár fontosnak nevezte a magyar kis- és közepes vállalatok innovációs képességének javítását, ennek érdekében hatékonyabb pályázati rendszert ígért. A kutatás és fejlesztés nem csupán a 2020-as évek társadalmi és fogyasztói igényeire, hanem akár a 2030-as és 2040-es évek kihívásaira is segíthet választ adni - mondta.

 

A Siemens-csoport szoftverfejlesztő központ épít Budapesten

Az új központba vonják össze a budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységeket

 

Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. ügyvezetője a vállalat hatékonyságának javulását várja attól, hogy egy központba vonják össze a budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységeket. Az épület erényei közül kiemelte az egyetemek közelségét. Mint mondta, fontosnak tartják a kapcsolatépítést a felsőoktatással, illetve a részvételt a jövő mérnökeinek képzésében. A hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park építésének második ütemében készül el. A központ 100 százalékos a bérlők, a Siemens és az Evosoft több mint 1600 munkatársát fogadja be 2021 elejétől. Az 512 parkolóhelyet és 1900 négyzetméternyi raktárak is befogadó épület bruttó területe 21 400  négyzetméter, irodáinak alapterülete összesen 19 500 négyzetméter lesz.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu