Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Belföldi hírek

Bővítette kapacitását a Mapei Kft.

2019. March 22. 09:11
Bővítette kapacitását a Mapei Kft.

A Mapei Kft. 2,8 milliárd forintból duplájára növelte magyarországi gyártó- és logisztikai központjának kapacitását. A sóskúti beruházás átadásán Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár elmondta: minden nemzetgazdaság számára fontos, hogy a befektetések értéke folyamatosan nőjön.

 

Az elmúlt harminc évben Magyarországra megközelítőleg 80 milliárd euró működőtőke áramlott, a külföldi befektetők fontos szerepet játszottak abban, hogy a magyar gazdaság folyamatosan erősödő teljesítményt érhetett el - tette hozzá, megjegyezve, hogy ebben jelentős szerep jutott az olasz befektetőknek is. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a beruházás keretében kétszeresére, mintegy 15 ezer négyzetméterre bővült a cég raktárkapacitása.

 

Bővítette kapacitását a Mapei Kft.

A Mapei Kft. 2,8 milliárd forintból duplájára növelte magyarországi gyártó- és logisztikai központjának kapacitását

 

Ezzel egyidejűleg a gyártókapacitást is bővítették egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral, 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára. Hozzátette, hogy a fejlesztésnek része még egy 800 tonnás, betonadalékszer-gyártást segítő speciális keverőgép. Az ügyvezető kitért arra, hogy a nyolc új munkahelyet teremtő beruházás keretében bővültek az üzem szociális helyiségei, így 40 személyes étkező, konditerem, öltözők, kerékpár- és motorkerékpár-tároló került kialakításra.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu