Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

800 új munkahelyet teremt a Tesco-csoport

2019. March 12. 13:32
800 új munkahelyet teremt a Tesco-csoport

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: új üzleti és technológiai szolgáltató központot hoz létre a Tesco-csoport Magyarországon, mellyel  800 új munkahelyet teremt.

Szijjártó Péter elmondta: a budapesti központ diplomás, nyelveket beszélő fiataloknak ad munkát, a bérszámfejtés, a munkaügyi adminisztráció, a termékértékesítéshez kapcsolódó adminisztráció és az ügyfélszolgálat területén. A gazdaság dimenzióváltásának egyik legfontosabb jele, hogy a munkahelyek hozzáadott értéke folyamatosan nő, technológiai színvonala fejlődik. A magyar gazdaság sikeres dimenzióváltásának bizonyítéka, hogy egyre több vállalat hozza Magyarországra szolgáltató központját, ahová egyre összetettebb, több tudást igénylő feladatot telepít - hangsúlyozta.

A külgazdasági miniszter felidézte, hogy a Tesco 2012 óta a magyar kormány stratégiai partnere. A vállalat a külföldi beruházók közül a legnagyobb munkaadó ma Magyarországon, 16 ezer embert foglalkoztat. A Tesco magyarországi tevékenységében folyamatos az innováció, bár erről általában kevesebb szó esik - mondta a miniszter, az önkiszolgáló kasszákat és az online értékesítési rendszert említve példaként.

 

800 új munkahelyet teremt a Tesco-csoport

A vállalat a külföldi beruházók közül a legnagyobb munkaadó ma Magyarországon

 

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a Tesco magyarországi működése a magyar export teljesítményének dinamikus bővüléséhez is hozzájárul: a vállalat hálózatán keresztül egyre több hazai élelmiszeripari termék és bor jut el a nemzetközi piacokra. Matt Simister, a Tesco Közép-Európa vezérigazgatója hangsúlyozta: a Tesco befektetési döntésében meghatározó szerepet játszott a magyar kormány befektetőbarát hozzáállása és az ország gazdasági teljesítménye. Sumit Mitra, a Tesco Business Services vezérigazgatója elmondta: az új központ Magyarországra telepítésében fontos szerepet játszott a kiválóan képzett magyar munkaerő, a megfelelő infrastruktúra és oktatási háttér. A budapesti munkatársak a már létező, specialista nemzetközi csapatokba integrálódnak, a toborzás az új pozíciókra már elkezdődött - tudatta.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu