Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Új csomagolóanyag-gyár épült Soltvadkerten

2019. March 09. 11:44
Új csomagolóanyag-gyár épült Soltvadkerten

Varga Mihály a Material-Plastik Kft. új gyártócsarnokának átadó ünnepségén hangsúlyozta: Magyarország egyre népszerűbb befektetési célpont, a magyar gazdaság fejlődésének egyik húzóereje pedig a beruházások növekedése.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: tavaly 17 százalékkal nőttek a beruházások. A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy Magyarország legfontosabb gazdasági mutatói az elmúlt években rendre az uniós rangsor elején álltak. A növekedés a tavalyi évben elérte a 4,9 százalékot, az utolsó negyedévben pedig meghaladta az 5 százalékot, ami háromszorosa az uniós átlagnak. Tavaly összesen 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon – ismertette Varga Mihály.

 

Új csomagolóanyag-gyár épült Soltvadkerten

A Material-Plastik Kft. több mint 3 milliárd forint összértékű beruházása révén a következő tíz évben megduplázza termelését

 

A miniszter kitért arra is, hogy a kormány a versenyképességi program révén tovább kívánja erősíteni a beruházási környezetet, tovább egyszerűsíti az adórendszert, és még nagyobb hangsúlyt fektet a munkaerő-tartalékok kiaknázására. A műanyag csomagolóeszközöket gyártó, magyar tulajdonú Material-Plastik Kft. több mint 3 milliárd forint összértékű beruházása révén a következő tíz évben megduplázza termelését. A kapacitásbővítéshez a kormány 1,4 milliárd forinttal járult hozzá.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu