Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Hamarosan elkészül a magyar 5G stratégia

2019. March 05. 13:00
Hamarosan elkészül a magyar 5G stratégia

Európa digitális jövőjéről egyeztettek a tagállami miniszterek az informális távközlési tanácsülésen, melyen megvitatták, hogy milyen irányban szeretnék alakítani az uniós digitális stratégiát 2020 után.

Magyarországot Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár képviselte. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a globális versenyképesség megőrzése érdekében közös európai fellépésre van szükség, és hogy az új technológiák – ideértve a mesterséges intelligenciát, a nagy teljesítményű számítástechnikát, a blokklánc technológiát – mielőbbi elterjesztése kulcsfontosságú. Fokozott figyelmet érdemel tehát az ehhez szükséges infrastruktúra is. Így törekedni kell arra, hogy a nagy sebességű szélessávú hálózatok építése és az 5G beruházások terén Európa mielőbb komoly eredményt tudjon felmutatni versenytársaival szemben, hiszen ez az alapja számos terület fejlesztésének, az önvezető autózástól kezdve az ipar 4.0-án át a távolról használható egészségügyi alkalmazásokig.

 

Hamarosan elkészül a magyar 5G stratégia

A tagállami miniszterek megvitatták, hogy milyen irányban szeretnék alakítani az uniós digitális stratégiát 2020 után

 

Az ülésen Solymár Károly elmondta, hogy idén elindult a Szupergyors Internet 2.0 program, amely az optikai hálózatfejlesztést preferálja, európai szinten is ez a követendő irány. Emellett iparági és egyetemi-kutatói tagokból is álló magyar 5G Koalíció nagy erőkkel dolgozik azon, hogy feltárja a technológiában rejlő lehetőségeket. "A munka eredményeként tavasszal napvilágot lát hazánk 5G stratégiája” – mondta a helyettes államtitkár. A digitális felzárkóztatás érdekében minél több képzésre is szükség van, az alapvető digitális készségek elsajátítása mellett szükséges a munkaerő átképzése az új technológiák használatához, mivel csak így aknázhatóak ki az új módszerekben rejlő lehetőségek.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu