Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Külföld

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt

2019. February 20. 14:23
A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt

Civey közvélemény-kutató társaság legfrissebb felmérése szerint a németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt.

Az online felmérés szerint a német lakosság 41,3 százaléka nagyon aggódik a bevándorlás miatt, 29 százalék pedig kevéssé. A lakosság 29,7 százalékát a bevándorlás nem aggasztja. A Civey egy úgynevezett folyamatos felmérésben vizsgálja a bevándorlás társadalmi megítélését. A vizsgálatban eddig 455 210 internetező vett részt. A Civey a lakosság egészére nézve reprezentatív adatokat állít elő a kérdőívre adott válaszaik alapján. 

 

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt

Több mint egymillió menekülő ember érkezett Németországba a nemzetközi menekülthullámok révén

 

A felmérés tájékoztatójában kiemelték, hogy Németország 2012 óta világszerte a második legnépszerűbb bevándorlási célország az Egyesült Államok után. Sokáig vitatott volt, hogy Németországnak "bevándorlóországnak kell-e lennie", és ez a vita ismét fellángolt 2015-ben, annak hatására, hogy a háború és az éhezés által kiváltott nemzetközi menekülthullámok révén több mint egymillió menekülő ember érkezett Németországba - áll a Civey tájékoztatójában.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu