Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.17. - Wednesday, Rudolf napja van.

Jog

Munkaszerződés módosítása - hogyan működik?

2019. February 15. 14:53
Munkaszerződés módosítása - hogyan működik?

A D.A.S. Jogszervíz összeszedte azokat a legfontosabb pontokat, amiket figyelembe kell venni a munkaszerződés módosításakor. A legelső: a munkaszerződés közös megegyezéssel módosítható. 

A munkaszerződés aláírás nem kötelező, ugyanakkor, amint a szignónk megjelenik a megállapodáson, úgy azonnal hatályba lép a dokumentum. A módosítás semmilyen körülmények között sem következhet be a munkavállaló megtévesztésével és nem valósíthat meg rendeltetésellenes joggyakorlást - hangsúlyozza a jogszervíz cikke. Fontos, hogy a munkavállaló résen legyen, hiszen a későbbiekben szinte lehetetlen bizonyítani a megtévesztést.

 

Munkaszerződés módosítása - hogyan működik?

Aláírás után azonnal hatályba lép a módosított munkaszerződés

 

Fontos különbséget tenni a munkaszerződés módosítása és munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás között. Utóbbi nem módosítás, hanem a munkáltató egyoldalúan, átmenetileg a munkaszerződéstől eltérően foglalkoztatja munkavállalóit, vagyis olyan feladatot bíz a munkavállalóra, amely nem szerepel a munkaköri leírásban. A Munka Törvénykönyve szerint a munkáltatónak erre évenként összesen negyvennégy beosztás szerinti munkanapon vagy maximum háromszázötvenkét óra erejéig van lehetősége.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu