Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Külföld

Budapest és Washington családpolitikai együttműködésre készül

2019. January 29. 10:58
Budapest és Washington családpolitikai együttműködésre készül

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közölte: Budapest és Washington családpolitikai együttműködésre készül.

Novák Katalin republikánus törvényhozókkal, valamint az amerikai Egészségügy és Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzetközi igazgatójával, Garrett Grigsbyvel és főtanácsadójával folytatott megbeszéléseket. "A családpolitikai kérdésekben szorosabbra kívánjuk fűzni az együttműködést, és közös fellépést tervezünk a különböző nemzetközi fórumokon megjelenő, általunk kedvezőtlennek ítélt jelenségek ellen" - fogalmazott az államtitkár. Kiemelte, hogy amerikai tárgyalópartnerei - köztük a republikánus törvényhozók is - nagy érdeklődést tanúsítottak a magyar családpolitika iránt, elismeréssel adóztak az értékalapú rendszernek, felajánlva egyúttal az együttműködés lehetőségét.

 

Budapest és Washington családpolitikai együttműködésre készül

Az amerikai tárgyalópartnerek nagy érdeklődést tanúsítottak a magyar családpolitika iránt

 

Novák Katalin elmondta: az együttműködés első formája egy márciusban Washingtonban megrendezendő közös családpolitikai konferencia lesz. Ezen Magyarország részletesen ismerteti majd értékközpontú adópolitikáját, amely támogatja a családokat és a gyermekvállalást, valamint szó lesz arról is, hogy a családi értékek miként jelennek meg a magyar oktatási rendszerben. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu