Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

2021-ig tart a Bosch misckolci beruházása

2019. January 12. 12:25
2021-ig tart a Bosch misckolci beruházása

A német Bosch-konszern miskolci autóipari gyárában tizennégy milliárd forintot meghaladó beruházás kezdődik, a 2021-ig tartó projekt keretében egyebek mellett új generációs termékek gyártósorait és tesztberendezéseket telepítenek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón azt mondta: a 14,1 milliárd forintos beruházást a kormány 2,65 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatja. A beruházás a meglévő termékek - motorhűtő ventilátor, elektromos kerékpár-hajtómű - új generációit és további új termékek - például okoskerék - gyártását, modenrnizálását teszi lehetővé. A Bosch-ról szólva megemlítette, hogy a világ egyik legjelentősebb társasága, folyamatosan bővíti magyarországi tevékenységét, újabb és újabb beruházásokat hoz ide. A cég a magyar-német gazdasági együttműködésnek is meghatározója, kulcsfontosságú szereplője. 

 

2021-ig tart a Bosch misckolci beruházása

A miskolci autóipari gyár stratégiai fontossága és globális viszonylatban is kiemelt pozíciója tovább erősödik

 

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója arról szólt, hogy a mostani beruházásnak köszönhetően a miskolci autóipari gyár stratégiai fontossága és globális viszonylatban is kiemelt pozíciója tovább erősödik. A beruházás megkezdésének bejelentésével egy időben készült el a miskolci gyárban a 200 milliomodik termék. Ez az elektromechanikus fékrásegítő iBooster rendszer motorja, amely hatékonyabbá teszi a hibrid és elektromos autókat, miközben a rövidebb féktáv és az elektronikus kormány-rendszer motorja fokozza a biztonságot.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu