Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

A hivatásos állományú rendőrök bére is nőtt

2019. January 03. 14:24
A hivatásos állományú rendőrök bére is nőtt

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: január elsejétől átlagosan további 5 százalékkal emelkedett az arra jogosult hivatásos állományú rendőrök illetménye a 2015-ben indított rendvédelmi béremelés ötödik ütemének megfelelően.

A mostani emeléssel 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök illetménye. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy az Országgyűlés döntése alapján 2022. december 31-ig a hivatásos állomány tagját - saját szabad választása alapján - a túlszolgálat ellentételezéseként szabadidő vagy díjazás illeti meg, azaz továbbra is lehetséges a rendőrök túlóra pénzének kifizetése. 

 

A hivatásos állományú rendőrök bére is nőtt

Január elsejétől átlagosan további 5 százalékkal emelkedett az arra jogosult hivatásos állományú rendőrök illetménye

 

Kontrát Károly hangsúlyozta, az elmúlt években nem csak az anyagi megbecsülése nőtt jelentősen a rendőröknek, a létszámában, eszközökben, járműparkban, hatékonyságban is sokat fejlődött. Hozzáfűzte: a rendőrség munkájának is köszönhetően Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, nőtt a felderítések száma, és a tömeges bevándorlás kezdete óta sikeresen védik a határokat.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu