Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Jövőre országszerte elindulnak a szélessáv-beruházások

2018. December 13. 13:41
Jövőre országszerte elindulnak a szélessáv-beruházások

2019 januárjában indul a Szupergyors Internet Program második szakasza szakmai szervezetek és piaci cégek támogatásával. A SZIP 2.0 célja a legalább 100 Mbps-ra alkalmas, de gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése.

Nyolc szakmai érdekképviseleti és kormányzati szervezet és tizenöt iparági szereplő írta alá azt a nyilatkozatot, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága kezdeményezett a korszerűbb szélessáv-beruházások érdekében. A Szupergyors Internet Program 2.0 (SZIP 2.0) elindításáról a gigabites hálózatok kiépítésének érdekében címmel aláírt nyilatkozat a nagysebességű hálózatok kiépítéséről szól, amely az Európai Uniós Digitális Menetrendben megfogalmazott stratégiai céloknak teljes mértékben megfelel. 

 

A digitális infrastruktúrába történő beruházásoknak kiemelte szerepe

 

A digitális infrastruktúrába történő beruházásoknak kiemelte szerepe van a versenyképesség megőrzésében, az új vállalkozások, munkahelyek létrehozásában, valamint a digitális közigazgatás optimális működésében. A SZIP 2.0 és a Digitális Jólét Program céljainak megvalósítása érdekében az állami és piaci szereplők kiemelt hangsúlyt fektetnek az összehangolt állami szerepvállalásra, a bürokratikus előírások további leépítésére, valamint az adópolitikai ösztönző intézkedésekre.

 

ITM/T.D.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu