Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Külföld

Magyarország növeli katonái számát a KFOR-ban

2018. November 15. 16:23
Magyarország növeli katonái számát a KFOR-ban

Magyarország növeli katonái számát a KFOR-ban, vagyis a NATO parancsnoksága alatt működő koszovói nemzetközi békefenntartó haderőben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint Magyarországnak emellett szándékában áll a jövőre megnyíló parancsnoki pozícióra magyar jelöltet állítani. A KFOR kötelékében jelenleg mintegy 400 magyar katona szolgál. Hozzátette, hogy a fentieken túl gazdasági és európai integrációs kérdésekről tárgyalt a koszovói fővárosban a kormány több tagjával és az államfővel. A magyar kormány támogatja Koszovó európai integrációját, valamint  a vízumliberalizációs folyamat lezárását, "tekintettel arra, hogy Koszovó az Európai Unió által feltételként megszabott valamennyi elvárásnak megfelelt".

 

A magyar kormány támogatja Koszovó európai integrációját

A magyar kormány támogatja Koszovó európai integrációját

 

Kiemelte: a külügyminisztériumból egy főtanácsadót delegáltak a koszovói európai integrációs miniszter mellé, aki segíti a koszovóiak csatlakozási törekvéseit. A miniszter azt is elmondta a koszovói politikusoknak, hogy Magyarország támogatja Koszovó és Szerbia párbeszédét, és reményét fejezte ki, hogy a két ország sikeresen köt olyan megállapodást a jövőben, amely növelni a nyugat-balkáni térség stabilitását. Továbbá aláírták a 62 millió eurós kötött segélyhitelprogram első magyar beruházásáról szóló szerződést, amelynek értelmében a magyar állami útdíjfizetési szolgáltató vállalat 6 millió eurós beruházás keretében építi ki a koszovói közúti közlekedésbiztonsági rendszert.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu