Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Szoftverfejlesztő vállalat hajt végre milliárdos beruházást

2018. November 08. 14:27
Szoftverfejlesztő vállalat hajt végre milliárdos beruházást

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte: az Evosoft Hungary Kft. összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek.

Az Evosoft Hungary Kft. az ország vezető szoftverfejlesztő vállalata, amely a német Siemens vállalat tulajdonában van. Az Evosoft két beruházásából az egyik K+F+I fejlesztés, 4,5 milliárd forint összegben, ez a projekt Budapesten és Miskolcon valósul meg és 75 új munkahelyet hoz létre. A másik munkahely-teremtő beruházást Miskolcon és Szegeden hajtják végre, ez 700 millió forintba kerül és 50 új munkahelyet teremt.

 

Szoftverfejlesztő vállalat hajt végre milliárdos beruházást

Az Evosoft a Siemens részére a legfejlettebb szoftvermegoldásokat nyújtja

 

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: az Evosoft a két beruházáshoz 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a magyar államtól. A miniszter felidézte, hogy az IBM egyik legutóbbi felmérése szerint Magyarország a világ államai között a hetedik legnépszerűbb befektetési terület. Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. operatív igazgatója elmondta: a cég a Siemens részére a legfejlettebb szoftvermegoldásokat nyújtja, mintegy 1600 nagyon képzett informatikai szakembert foglalkoztat. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu