Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Dél-koreai autóipari beruházás indul Tatabányán

2018. November 07. 11:11
Dél-koreai autóipari beruházás indul Tatabányán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette: a dél-koreai Doosan 4,7 milliárd forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatással 32 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Tatabányára.

A 181 munkavállalót foglalkoztató új üzem Európában egyedüliként fog elektromos autók akkumulátoraihoz rézfóliát gyártani. A cég várhatóan Kínába és az Egyesült Államokba szállít majd, ugyanakkor a miniszter szerint a belföldi keresletet is kielégíthet a tatabányai üzem, hiszen az Audi már megkezdte az elektromos motorok sorozatgyártását, és a BMW is árammal hajtott autók előállítására készül Debrecenben. 

 

Dél-koreai autóipari beruházás indul Tatabányán

Az Audi és a BMW is elektromos motorok gyártásába kezd

 

Szijjártó Péter üdvözölte egyúttal, hogy Tatabányára rövid időn belül már a harmadik nagy értékű befektetés érkezik, Dél-Korea pedig a legjelentősebb beruházók egyike Magyarországon. Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője stratégiai áttörésnek nevezte a beruházást a Tatabánya-Környe ipari park történetében. A Doosan Group európai elnöke közölte, hogy az évi 50 ezer tonna gyártókapacitású üzem építése még idén elkezdődik, és várhatóan 2019 második felében ér véget. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu