Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Együttműködési megállapodás született a Huawei-el

2018. November 06. 13:32
Együttműködési megállapodás született a Huawei-el

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és a Huawei Technologies regionális elnöke, James Li együttműködési megállapodást írt alá Sanghajban.

Magyar delegáció utazott Kínába, hogy részt vegyen az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE) november 5-10. között. Az innovációs minisztérium a rendezvényen önálló bemutató napot is tart majd november 8-án a magyar innovációkról, fejlesztésekről. Az együttműködési megállapodás értelmében a Huawei a következő években tovább segíti a szélessávú internet kiépítését Magyarországon annak érdekében, hogy megvalósulhasson az a cél, miszerint 2025-ig a magyar háztartások 90 százalékában elérhetőnek kell lennie a 100 Mbit/sec letöltési sebességű világháló-hozzáférésnek.

 

Együttműködési megállapodás született a Huawei-el

A Huawei a következő években tovább segíti a szélessávú internet kiépítését Magyarországon

 

A vállalat a megállapodás szerint a világ egyik vezető mobilhálózati gyártójaként és a hazai 5G Koalíció alapító tagjaként, az 5G-n működő adatközpontok, adattárolók, az ún. Dolgok Internetéhez szükséges infrastruktúra kiépítését, korai kereskedelmi alkalmazásait is előremozdítja majd Magyarországon. Palkovics László az aláírást követően elmondta: „A vállalat a fenntarthatóságot szem előtt tartó okosváros megoldásaival a környezetvédelemben és az életkörülmények javításában is segíteni kívánja Magyarországot, például az intelligens közlekedési rendszerek bevezetésének támogatásával. A minisztérium és a cég együttműködik továbbá a Digitális Jólét Program céljainak megvalósításában és az oktatás digitális átalakításában is.” 

 

ITM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu