Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Újabb nagyvállalati beruházást adtak át

2018. September 06. 14:05
Újabb nagyvállalati beruházást adtak át

A ZF Hungária Kft. gyáravató ünnepségén Szijjártó Péter kijelentette: a világ legnagyobb, legversenyképesebb és leggyorsabban fejlődő vállalatai úgy tekintenek Magyarországra, mint ahová érdemes befektetni.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a világ modern kori ipari forradalmát meghatározó cégei egyre-másra hozzák létre nagyobbnál-nagyobb beruházásaikat Magyarországon, mert bíznak az országban és a magyar emberek szorgalmában, munkaszeretetében. Ezek egyike a ZF, mely 31,5 milliárd forintból, 6,7 milliárd forintos állami támogatással épített új, 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemegységet Egerben, jövő év végéig több mint 770 új munkahelyet teremtve ezzel. A fejlesztés eredményeként évente 150 ezer nyolcsebességes automata sebességváltó készülhet itt, ám ez a kapacitás a tervek szerint néhány éven belül 500 ezerre emelkedik - mondta a miniszter.

A ZF Hungária Kft. jelenleg 1265 alkalmazottat foglalkoztat, ám a dolgozói létszámmal együtt a jelenleg 45 százalékos arányt képviselő magyar beszállítói kör megrendelései is bővülnek, tovább erősítve ezeket a vállalkozásokat és újabb munkahelyeket teremtve a régióban - fűzte hozzá.

 

Újabb nagyvállalati beruházást adtak át

A ZF 31,5 milliárd forintból épített új, 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemegységet Egerben

 

Michael Hankel, a ZF csoport alelnöke a másfél év alatt megvalósult beruházás jelentőségét méltatva hangsúlyozta: azért döntöttek Eger mellett, mert az itt dolgozóknak komoly tapasztalata van a sebességváltó gyártásban és emellett a város, valamint a térség infrastrukturális adottságai is kedvezőek. Egerben a ZF több mint két évtizede gyárt haszongépjármű sebességváltókat. Az új üzemrészben a vállalat egyik legsikeresebb termékét, a személyautókba beépíthető 8-fokozatú automata sebességváltót állítják majd elő. Kitért arra is, hogy a cég a jövőben az eddigieknél is jobban szeretne a helyi beszállítókra támaszkodni.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu