Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Belföldi hírek

Több mint 3100 milliárd értékű beruházás idén

2018. August 31. 12:58
Több mint 3100 milliárd értékű beruházás idén

Az idei év első felében 13,4 százalékos bővülés eredményeként összesen 3 113 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon.

A fejlesztések lendületét mutatja, hogy 2018 első negyedévéhez képest 4,2 százalékos növekedést regisztráltak a második negyedévben, tehát nem csak az előző év azonos időszakához képest erősödött a beruházási tevékenység. A kedvező adatok hátterében az új uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések, az Otthonteremtési Program keretei között felfutó lakásépítések, valamint a hatéves bér- és adómegállapodás keretében 2017-től 9 százalékra csökkentett társasági adókulcs áll. 

 

Több mint 3100 milliárd értékű beruházás idén

 A legtöbb ágazatban bővült a beruházások értéke

 

A beruházások második negyedéves bővülésében komoly szerepet játszott, hogy a dinamikus infrastrukturális fejlesztéseknek és a felfutó lakásépítéseknek köszönhetően, 15 százalékkal nőttek az építési beruházások éves összehasonlításban. A gépberuházások is 16 százalékkal bővültek éves összevetésben, elsősorban a kapacitásbővítő fejlesztéseknek köszönhetően. A szálláshely-vendéglátásban a szállodaépítések és felújítások révén 21 százalékkal, az építőiparban 29 százalékkal nőttek a beruházások, az energiaipar 67 százalékos növekedéséhez pedig számottevően hozzájárult a naperőművek telepítése is.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu