Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

A vegyipar és a gumiipar erősödött

2018. July 14. 08:00
A vegyipar és a gumiipar erősödött

Idén májusban 3,8 százalékkal bővült a hazai ipar, az erősödést főként a vegyipar és a gumiipar kétszámjegyű növekedése támogatta, de a villamos berendezések gyártásában is hasonló mértékű erősödést regisztráltak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jól halad a kormány újraiparosítási programja, 2018 első öt hónapjában 3,1 százalékkal bővült a magyar ipar kibocsátása. A nemzetgazdasági ágak közül 2018 májusában a bányászat termelése volt a legjelentősebb, a szektorban ugyanis 38 százalékos növekedést mértek.

 

Eredményes az ipar erősödését célzó kormányzati gazdaságpolitika

A kedvező gazdasági környezetnek és a kormány gazdaságpolitikájának eredményeképpen az ipari termelés értékei a továbbiakban is jól alakulhatnak

 

A kedvező gazdasági környezetnek és a kormány gazdaságpolitikájának eredményeképpen az ipari termelés értékei a továbbiakban is jól alakulhatnak. A munkaerőpiacot érintő hatéves bérmegállapodás, a 9 százalékos társasági adókulcs és a közeljövőben megvalósuló kapacitásbővítő beruházások egyaránt az ágazat nemzetgazdaságban betöltött szerepét erősítik.

 

ITM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu