Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Külföld

Újjászülethet a magyar-amerikai kapcsolat

2018. July 04. 15:45
Újjászülethet a magyar-amerikai kapcsolat

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének függetlenség napi fogadásán kijelentette: nem túlzás azt állítani, hogy a következő időszakban a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok újjászületésére lehet számítani.

Az Egyesült Államokban és Magyarországban közös az, ahogyan a nemzetközi sajtó kezeli az amerikai és a magyar kormányt - vélekedett a miniszter. Ezekre a közös jellemzőkre hivatkozva megerősítette, hogy Magyarország nem fog beállni azoknak az európaiaknak a kórusába, akik bírálják az Egyesült Államokat. Magyarország továbbra is "kiegyensúlyozottan, mindenfajta kritikát és kommentálást mellőzve fog hozzáállni" az amerikai kül- és belpolitikai döntésekhez - mondta. A magyar külügyminiszter azt is megjegyezte, hogy tökéletesen megérti Donald Trump elnök álláspontját a határvédelem kérdésében, és egyetért azzal az elvvel, hogy csakis egy adott ország döntheti el, kit enged belépni a területére és kit nem.

 

A következő időszakban a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok újjászületésére lehet számítani

A következő időszakban a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok újjászületésére lehet számítani

 

David B. Cornstein, az új amerikai nagykövet kiemelte: július 4-e fontos ünnep minden amerikainak, vagyoni helyzettől és bőrszíntől függetlenül, az elsőéves és a negyedik generációs bevándorlónak egyaránt. A nagykövet, aki június 25-én adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek, kiemelte: Magyarországgal az eddigi legjobb kétoldalú kapcsolatok kialakításán fog együtt dolgozni. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu