Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Befektetés - hitel

Együttműködik a Garantiqa és az Iposz

2018. June 28. 15:12
Együttműködik a Garantiqa és az Iposz

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az MFB-csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és az Ipartestületek Országos Szövetsége, hogy széleskörűen megismertesség a hitelezéshez kapcsolódó állami garanciavállalás előnyeit.

Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta: minden ötödik kkv-hitelt a társaság kezességvállalásával igényelnek, ezért fontos, hogy minél több mikro-, kis- és középvállalkozás megismerje az állami kezességvállalást. Németh László, az Iposz elnöke a közleményben kiemelte, a szövetség vállalkozások finanszírozására, a pénzügyi eszközök igénybevételére vonatkozó tanácsadási tevékenysége jó alapot nyújt a Garantiqával való sikeres együttműködésre.

 

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Garantiqa és az Iposz

Fontos, hogy minél több mikro-, kis- és középvállalkozás megismerje az állami kezességvállalást

 

A tavaly 25 éves Garantiqa Hitelgarancia Zrt. működése során 400 ezer szerződés keretében 5000 milliárd forint összegű hitelhez nyújtott kezességvállalást. A kezességvállalás segítségével folyósított hitelportfolió volumene 2017-ben elérte a 700 milliárd forintot, ezzel a Garantiqa több mint 30 ezer vállalkozás hitelhez jutását tette lehetővé. Az Iposz a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások országos munkaadói és szakmai szövetsége, amelyet mintegy 180 jogilag önálló ipartestület alkot. A szövetség által képviselt vállalkozások több mint 200 kézműves, kisipari szakmában folytatnak szolgáltató, termelő és szállítmányozási tevékenységet.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu