Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Külföld

Óvatos elemzések a Trump-Kim csúcstalálkozóról

2018. June 13. 12:15
Óvatos elemzések a Trump-Kim csúcstalálkozóról

Az amerikai sajtóban megjelent első elemzések óvatosan ítélik meg a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozót. Az amerikai elnök viszont  "erős", "jópofa" és "okos" emberként dicsérte az észak-koreai vezetőt.

A The Wall Street Journal című napilap szerint "új szakasz" kezdődik az amerikai-észak-koreai diplomáciában, ám a lap úgy véli, hogy a megkötött megállapodás kevés részletet rögzít Észak-Korea atomfegyver-mentesítéséről. A lap megjegyezte, hogy az amerikai elnök kevés konkrét ígéretet kapott Kim Dzsong Untól az atomfegyver-mentesítés részleteiről, viszont gyorsan megindult a személyes diplomácia, amely elvezethet a gyors és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítéshez. A dokumentum aláírása után Donald Trump az újságíróknak azt mondta, Kim Dzsong Un megígérte az atomfegyverzet megsemmisítésének azonnali megkezdését, de nem volt idő arra, hogy ezt a dokumentumban is kodifikálják.

 

 Óvatos elemzések a Trump-Kim csúcstalálkozóról

Kim Dzsong Un megígérte az atomfegyverzet megsemmisítésének azonnali megkezdését, de nem volt idő arra, hogy ezt a dokumentumban is kodifikálják


Olivia Enos, a konzervatív Heritage Alapítvány politikai elemzője szerint a dokumentum "hihetetlenül homályos" és nem kísérelte meg az atomfegyver-mentesítésről alkotott amerikai és észak-koreai koncepció közötti különbségek közelítését. Joel Wit korábbi külügyi tisztségviselő, jelenleg a Stimson Intézet vezető kutatója szerint a találkozónak legalább az az eredménye megvolt, hogy előrelendítette a diplomáciai folyamatot.   Hasonlóképpen a kevés konkrétumot emelte ki a The New York Times című liberális lap is.

 

Óvatos elemzések a Trump-Kim csúcstalálkozóról

Donald Trump "nagyszerű tárgyalónak" minősítette az észak-koreai vezetőt 

 

Donald Trump "nagyszerű tárgyalónak" minősítette az észak-koreai vezetőt és azon meggyőződésének adott hangot, hogy az ő Kim Dzsong Unnak címzett korábbi retorikája vezetett el ahhoz, hogy létrejöhetett a csúcstalálkozó.  "Nagyon jó egyéniség, mókás és nagyon, nagyon okos" - fogalmazott Trump Kimről. Az elnök megismételte, hogy mindaddig, amíg "jóhiszemű tárgyalások folynak" Phenjannal, Washington felfüggeszti a Szöullal tartott közös hadgyakorlatokat, ugyanakkor Észak-Koreának atomfegyvermentessé kell válnia. 
  

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu