Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Járműipari beszállítói központ épül

2018. April 03. 14:00
Járműipari beszállítói központ épül

Az ECM-Clean Kft. tíz milliárd forintos beruházással épít járműipari beszállítói központot Sajókeresztúron. A mintegy 18 ezer négyzetméter alapterületű üzemben a repülő- és védelmi iparnak légi és közúti járműgyártást terveznek, a termelés várhatóan 2019-ben indul el.

Az ECM Clean Kft.-t 2016-ban alapították azzal a céllal, hogy más területen is folytassa anyacége, az ECM Kft. korábbi sikeres, kohászati melléktermék rekultivációs tevékenységét. A beruházás 352 új munkahelyet teremt, ezzel a  térség egyik legjelentősebb munkáltatója lesz az üzem. Az alapkőletételen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a magyar gazdságot méltatva elmondta: Magyarország a legutóbbi negyedévben a 28 uniós tagállam közül gazdasági növekedés terén a második helyen végzett. Megjegyezte: "nagyon jól állunk", de a munka nem állhat meg.

 

Járműipari beszállítói központ épül Sajókeresztúron

Magyar Levente kijelentette: Magyarország ma egyedülálló gazdasági teljesítményt nyújt

 

A sajókeresztúri beruházás jelentőségét méltatva Csöbör Katalin a térség országgyűlési képviselője azt mondta: az elmúlt években egymást érték a beruházások a régióban. A befektetések a kiszámítható politikai és gazdasági környezet, valamint a munkavállalók teljesítményének közös eredménye, a megye és Miskolc az egyik legdinamikusabban fejlődő vidéke lett az országnak.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu