Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Befektetés - hitel

Kedvező feltételek az innovatív vállalatoknak

2018. March 01. 13:22
Kedvező feltételek az innovatív vállalatoknak

Az Európai Befektetési Alap (EIF) és az Erste Bank Hungary 67 millió euró (mintegy 20 milliárd forint) értékű garanciamegállapodást kötött, ennek révén kedvező finanszírozási forráshoz juthatnak az innovatív magyar kis- és középvállalkozások.

Az első, csak Magyarországra szóló, úgynevezett InnovFin keretmegállapodás nyomán az Erste Bank Hungary mintegy 350 innovatív kis- és középvállalatnak biztosíthat kedvező feltételekkel hiteleket, illetve lízingkonstrukciókat - mondták el az aláírás alkalmából. Az Európai Beruházási Bank Csoport Magyarországon 7 hitelintézettel kötött megállapodást, ezek az egyezmények 1,3 milliárd euró pótlólagos beruházást generálhatnak az országban.

 

Az Erste Bank Hungary mintegy 350 innovatív kis- és középvállalatnak biztosíthat kedvező feltételekkel hiteleket

Az Erste Bank Hungary mintegy 350 innovatív kis- és középvállalatnak biztosíthat kedvező feltételekkel hiteleket

 

Az InnoFin minimum 25 ezer euró és maximum 7,5 millió euró közötti hitelhez nyújt garanciát és viszontgaranciát. Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: az Erste Bank mindig is élen járt Magyarország nemzetközi pénzügyi kapcsolatainak kiszélesítésében és biztonságos forrásbevonási hátterének kialakításában. Az elmúlt két év alatt több mint 20 százalékkal nőtt az Erste Bank teljes hitelállománya. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu