Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Az Iposz figyelme az egyetemet elhagyó diákok felé fordult

2018. February 20. 11:38
Az Iposz figyelme az egyetemet elhagyó diákok felé fordult

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége elnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a szövetség értékes munkaerő tartalékot lát az egyetemi tanulmányaikat félbehagyó fiatalokban, ezért az Európai Unió Erasmus+ nemzetközi projektben segítik őket a munkaerőpiacra.

Hat ország konzorciuma - Németország, Ausztria, Bulgária, Törökország, Görögország és Magyarország - vesz részt az Európai Unió Erasmus+ programjában, a konzorcium vezető az Észak-Rajna-Vesztfáliai Kézműves Kamarai Szövetség. A program keretében a tagok felmérik, hogy az egyetemet elhagyó fiatalok, hogyan helyezkednek el a munkaerő-piacon. Németh László elmondta, hogy az egyetemi tanulmányaikat félbehagyó fiatalok értékes munkerők, ezért ezért megpróbálják a szakmai ipartestületek bevonásával összehozni a keresletet és a kínálatot.

 

Az egyetemet félbehagyó fiatalok értékes munkaerők

 

 

Thomas Vondrak, a projekt tanácsadója rámutatott arra, hogy a nagy európai városokban végzett felmérésük szerint az unióban az egyetemi hallgatók mintegy 25-30 százaléka nem fejezi be tanulmányait, és ez jelentős nemzetgazdasági károkat okoz, amit mérsékelni lehetne, ha a munkaerőpiacon megfelelő munkát végezhetnének, és később befejezhetnék a megkezdett tanulmányaikat.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu