Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Befektetés - hitel

Nem változott az ország adósságbesorolása

2018. February 18. 08:52
Nem változott az ország adósságbesorolása

A Standard & Poor's megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását.

A nemzetközi hitelminősítő bejelentette azt is, hogy a magyar szuverén osztályzatra változatlanul pozitív kilátás érvényes. A Standard & Poor's egyben visszavonta a Magyar Nemzeti Bankra érvényben tartott, szintén "BBB mínusz" besorolást, a bank kérésére. A cég kiemelte, hogy a besorolásra érvényes pozitív kilátás elsősorban annak lehetőségét tükrözi, hogy a magyar gazdaság erősödő mérőszámai segíthetik a bankrendszerben folyamatosan zajló javulást, és ezzel megerősíthetik a monetáris politika transzmissziós csatornáját.

 

Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Standard & Poor's

A hitelminősítő szerint erőteljes ciklikus fellendülés zajlik a magyar gazdaságban


A hitelminősítő szerint erőteljes ciklikus fellendülés zajlik a magyar gazdaságban. A növekedés tényezői közé tartozik a reálbérek és a foglalkoztatottság növekedése által hajtott fogyasztási "boom", a költségvetési ösztönzés, a minimálbérek emelése, az Európai Unió strukturális és kohéziós folyósításainak jelentős gyorsulása, a lakástámogatásokra fordított összeg növelése, a magánszektor pénzügyi mérleghelyzetének erősödése, valamint a folytatódó euróövezeti fellendülés.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu