Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Több intézkedés szolgálja az innovatív ipar terjedését

2018. February 16. 14:41
Több intézkedés szolgálja az innovatív ipar terjedését

Lepsényi István a japán vállalatok számára megrendezett Elektromobilitási Business Workshopon beszélt azokról az intézkedésekről, amelyek elősegítik az innováció-vezérelt gazdaságot. Hangsúlyozta: a kormány célja, hogy a hazai GDP-ben növekedjen az ipar részaránya.

A gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy az iparunknak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre és az új technológiák alkalmazására kell támaszkodnia. Ennek megvalósítása érdekében a kormány kidolgozta és megvalósítja a hazai ipar innovatív fejlesztéséről szóló Irinyi Tervet, amely bemutatja azon irányvonalakat, amelyek a hazai ipar teljesítményének növelését szolgálhatják. Ismertette a Jedlik Ányos Tervet is, amely elektromobilitás minél szélesebb körben történő elterjedését szolgálja.

 

Több intézkedés szolgálja az innovatív ipar terjedését

Jövőre a nagyvállalatoknál is lehet már 5G alkalmazás

 

A Terv keretében számos direkt és indirekt ösztönzővel segítik az elektromobilitás elterjedését. Bevezették a zöld rendszámot, egyszerűsítették a töltőberendezések létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó szabályokat, emellett pedig számos adókedvezménnyel is segítik ezt a folyamatot. A workshop célja, hogy feltárja az együttműködési lehetőségeket a magyarországi iparágak területén. Ezek közül kiemelte a zalaegerszegi tesztpályát és annak jelentőségét, hiszen nemcsak járműdinamikai tesztek elvégzését teszi lehetővé, de az egyetlen olyan tesztpálya is Európában, ahol ki lehet próbálni az önvezető járműveket. Hozzátette: az 5G-s kommunikációs sebesség egy teljesen új világot hoz, amelyet először a zalaegerszegi tesztpályán fogunk alkalmazni.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu