Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Megerősítették a januári bérmegállapodást

2018. February 15. 13:15
Megerősítették a januári bérmegállapodást

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, valamint az egészségügyért felelős államtitkár aláírással erősítették meg az egészségügyi dolgozók béremelésével kapcsolatos január 24-én létrejött és bejelentett megállapodást.

A megállapodás létrejöttében közreműködő stratégiai partnerek, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviselői szintén ellátták kézjegyükkel a dokumentumot. A 2016. szeptember 20-án kötött megállapodást azért módosították, hogy belekerüljön az egészségügyi szakdolgozók előrehozott bértábla emelésének mértéke és hatálya aszerint, hogy 2018. november 1-jétől esedékes 8 százalékos emelést 2018. január 1-jére hozzák előre. 

A megállapodás módosítása azt is tartalmazza, hogy 2018. január 1-jétől az Országos Mentőszolgálat dolgozói – a szakdolgozói 8 százalékos béremelésen felül – további 10 százalékos mértékű alapbér emelésben részesülnek. Az alapbéremelés a kivonuló állomány és mentésirányításban foglalkoztatottak mellett a gazdasági-, műszaki-, ügyviteli és fizikai dolgozókra is kiterjed az Országos Mentőszolgálatnál.

 

Megerősítették a januári bérmegállapodást

A megállapodást azért módosították, hogy belekerüljön az egészségügyi szakdolgozók előrehozott bértábla emelésének mértéke és hatálya

 

A partnerek abban is megállapodtak, hogy áttekintik a gazdasági és műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók helyzetét, és megvizsgálják, hogy milyen pótlékrendszerrel lehet bérfejlesztésben részesíteni őket is. Áttekintik és előkészítik azt is, hogy a korábbi védőnők javára megtett kormányzati intézkedések pénzügyi forrása milyen módon juttatható el garantáltan a védőnők számára. Az ágazati béremelés összegét a dolgozónak meg kell kapnia, annak mértékét a munkáltató a korábbi illetménykiegészítés terhére nem számíthatja be. Vagyis, senki sem kaphat kevesebb, vagy ugyanannyi bért, mint a bérintézkedés előtt.

 

Emmi/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu