Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

Közel 5 százalékos ipari növekedés

2018. February 13. 12:19
Közel 5 százalékos ipari növekedés

A legrissebb adatok szerint tavaly 4,8%-kal bővült az ipari termelés Magyarországon, így több mint 35%-kal nőtt az ágazat teljesítménye 2010 januárjához képest.

A kormány újraiparosítási programjának, a kapacitásbővítő fejlesztések támogatásának és a társasági adó csökkentése révén megvalósuló beruházásoknak köszönhetően az ipari termelés növekedése az idei évben is folytatódhat. A döntő súlyt képviselő feldolgozóipar alágai közül jelentős mértékű növekedést regisztráltak a járműgyártásban, melyhez szorosan kapcsolódik a gumiipar, ami szintén jól teljesített. Emellett kétszámjegyű növekedést mértek a gyógyszeriparban, de hasonló pozitív tendenciát mutatott a fémipar és a villamos berendezések gyártása is.

 

Közel 5 százalékos ipari növekedés

Továbbra is a járműipari a legsikeresebb feldolgozóipari alág 

 

A 2010-től számított teljesítményét tekintve a legsikeresebb feldolgozóipari alág ismét a járműipar, amely a 2010-es bázishoz képest megkétszerezte termelését. Az egyéb feldolgozóipari alág több mint 60%-kal nőtt, ettől nem sokkal maradt el a fémipar, a gépipar és a textilipar kibocsátásának bővülési üteme. A továbbiakban is bizakodásra ad okot a feldolgozóipari beruházások első három negyedévben regisztrált, 15,8%-os bővülése, ugyanakkor a termelést egyaránt fokozhatja a társasági adókulcs 9%-ra csökkentése. Ezen túlmenően az Irinyi-terv is támogatja a kapacitások bővítését, amelynek révén tovább erősödhetnek a kiemelt ágazatok.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu