Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Közel 30 százalékkal nőtt építőipari termelés

2018. February 12. 13:41
Közel 30 százalékkal nőtt építőipari termelés

Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva közölte: korábban soha nem látott mértékben, 29,6%-kal nőtt az építőipari termelés tavaly Magyarországon.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy az építőipar növekedését a kormány lakáspiacot támogató intézkedései, így az otthonteremtési program és a lakásáfa csökkentése is nagymértékben segítették. 2010 átlagához képest 26,9 százalékkal nőtt az építőipar, amellyel Magyarország az első helyen szerepel a régiós országok között. Tavaly decemberben 35 százalékkal bővült az ágazat, amely 3,9 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest. Az építőipar folyamatos bővüléséhez mindkét építményfőcsoport termelése hozzájárult - közölte a tárcavezető.

 

Közel 30 százalékkal nőtt építőipari termelés 2017-ben

Az építőipar a növekedés egy húzóágazata lehet a következő időszakban

 

Varga Mihály hozzátette, hogy az építőipar további növekedését vetíti előre, hogy a szerződések száma december végén 129,5%-kal haladta meg az előző évi szintet, emellett a lakásépítési engedélyek, és az épített lakások száma is tovább emelkedett. Az ágazatban zajló kedvező folyamatoknak köszönhetően az építőipar pozitívan, akár 0,9 százalékponttal is hozzájárulhatott a GDP növekedéséhez 2017-ben. A miniszter elmondta, hogy az építőipar a növekedés egy húzóágazata lehet a következő időszakban, amelyből a magyar építőipari vállalkozások hosszú távon is profitálhatnak.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu