Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Lőrincze: kitörési pont az export és a turizmus

2018. February 11. 09:59
Lőrincze: kitörési pont az export és a turizmus

Lőrincze Péter, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöki tanácsadója interjú keretében az OECD munkaanyagából az exportot és a turizmust emelte ki.

Lőrincze Péter az OECD-ről hangsúlyozta: a szervezet tényekre alapozva jelenti ki, amit mond, és most sincs ez másképp. "Nagyon meggyőző számsorokat láttunk arról, hogy hogyan helyezkedik el nemzetközi összehasonlításban a magyar kkv-szektor, (...) én viszont két dolognak tulajdonítanék fontosságot: az egyik az export. Elhangzott, hogy a magyar kkv-k 20 százaléka exportál, ez az arány Ausztriában 30 százalék."

 

Kitörési pont az export és a turizmus

 

"Másrészt az exporthoz hozzátartozik a turizmus is, biztos vagyok abban, hogy az osztrák háztartások lényegesebb százaléka vesz részt a turizmusban, mint Magyarorszgon." Hangsúlyozta, hogy a turizmus kitörési pont lehet. A digitalizációval kapcsolatban elmondta: a félelmek megalapozottak. Kifejtette, hogy a multik digitalizálják magukat és a beszállítóikat, viszont azok a kkv-k, amelyek csak eladnak, számukra nagyon nehéz lesz ez a folyamat. Követendő példaként említette azt a német gyakorlatot, amely kiválósági centrumokat hoz létre a kkv-k számára.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu