Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

A vidék fejlesztési koncepciója a Modern városok

2018. February 09. 12:25
A vidék fejlesztési koncepciója a Modern városok

A Megyei Jogú Városok Szövetsége kétnapos közgyűlésének nyitónapján Kósa Lajos a Modern városok programról hangsúlyoozta: ez a valaha volt legnagyobb vidékfejlesztés koncepció.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy az összességében 3500 milliárd forintot kitevő vidékfejlesztés nagyobbik része hazai forrásból valósul meg. Több fejlesztéssel régi, eddig be nem váltott ígéretek valósulnak meg, "erősítve a városok öntudatát" - húzta alá. A miniszter a program erősségének nevezte, hogy az által olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek az ott élők igényeit tükrözik. 

 

A vidék fejlesztési koncepciója a Modern városok program

A Modern Városok program által olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek az ott élők igényeit tükrözik

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke megnyitó beszédében azt mondta, az esemény jó alkalmat nyújt majd a résztvevőknek arra, hogy a Modern városok program eddigi tapasztalatait összegezzék és beszéljenek a folytatásról. Azt hangsúlyozta, hogy három mérföldkő van, amelyek nélkül az önkormányzati rendszer összeomlott volna. Az első az új önkormányzati törvény, amelynek megszületése után nyugodtabb lett a gazdálkodás. A másodikról szólva felidézte: 2012-2013-ban 1000 milliárd forint adósságtól szabadította meg a kormány az önkormányzatokat, ezek 2010 előtt halmozódtak fel. Harmadik mérföldkőként pedig a Modern városok program által kijelölt fejlesztéseket nevezte meg.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu