Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Kormányhivatalok

Megoldódott a papír alapú iratok tárolása Hajdú-Bihar megyében

2018. February 07. 11:30
Megoldódott a papír alapú iratok tárolása Hajdú-Bihar megyében

A hajdú-bihari kormányhivatal új irattári épületét új épületét adták át Debrecenben. A 800 négyzetméteres épület kilencezer iratfolyóméter tárolására alkalmas, a kormányhivatal 25 millió forint saját forrásból rendezi be az irattárat, amely hosszú távon megoldja a helyi iratkezelés problémáit.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter az átadáson hangsúlyozta, hogy a kormányhivatalok az egész országban küzdenek a biztonságos iratelhelyezés problémájával, ami kulcsfontosságú a dokumentumok hosszú távú megőrzése szempontjából. Megnyugtatónak nevezte, hogy Hajdú-Biharban megoldódott ez a probléma, s a mintegy 200 millió forintos, hazai forrásból megvalósult beruházás eredményeként az eddigi 14 telephelyről egy épületbe, korszerű raktározási körülmények közé kerülhetnek az iratok.

 

Átadták a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal új irattári épületét

A 800 négyzetméteres épület kilencezer iratfolyóméter tárolására alkalmas

 

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott hozzátette: a digitalizáció ellenére komoly mennyiségű papír alapú iratot kell hosszú távon őrizniük. Példaként említette, hogy nem selejtezhetőek a nyugdíjbiztosítási iratok, de 75 évig kell megőrizni a foglalkoztatási iratokat is. Hozzátette: a hajdú-bihari kormányhivatalban 2017-ben mintegy hárommillió ügyfélkapcsolat létesült, ami 1,8 millió ügyet és csaknem egymillió formális döntést eredményezett, összességében 600 iratfolyóméter tárolandó iratanyag keletkezett.
    

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu