Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Jog

A munkaszerződés módosítása

2018. January 30. 16:12
A munkaszerződés módosítása

A munkaszerződés nem módosítható kizárólag a csak az egyik fél akaratának megfelelően, ugyanakkor vannak olyan esetekkel, amikor a munkáltató köteles ajánlatot tenni a munkavállalónak a munkaszerződés módosítására.

A munkabér megváltoztatása tartós fizetés nélküli szabadság esetén áll fenn, ugyanis a tartós távollét során számos változás következhet be a munkáltatónál, amelyek kihathatnak a dolgozói fizetésre. Az ekkor szükség korrigálásnak a hasonló munkakörben dolgozó átlagos éves bérfejlesztést szükséges figyelembe venni, tehát a tartós távollét után a visszatérő munkavállaló bérén is végre kell hajtani a fejlesztést. A munkakör módosítására is van lehetőség abban az esetben, ha a várandós munkavállaló gyermeke egyéves koráig orvosi vélemény alapján nem foglalkoztatható korábbi munkakörében. 

 

Egyes esetekben a munkáltató köteles ajánlatot tenni a munkavállalónak a munkaszerződés módosítására

Egyes esetekben a munkáltató köteles ajánlatot tenni a munkavállalónak a munkaszerződés módosítására

 

Ilyen esetben a munkáltató köteles másik munkakört felajánlani, amely tekintettel van az egészségügyi állapotra. Ez az eset mindenképpen orvosi szakkérdéstől függ, és a felajánlott munkakör alapos indok nélkül nem tagadható meg. Amennyiben nincs megfelelő munkakör, a munkavállalót fel kell menteni a munkavégzés alól, és arra az időre meg kell fizetni az alapbérét. Fontos, hogy a megváltozott munkakör nem jelenthet fizetés csökkentést.

 

D.A.S. Jogszervíz

/T.D.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu