Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Betlehemi Jászol kiállítás értékteremtő rendezvény

2017. December 29. 12:20
A Betlehemi Jászol kiállítás értékteremtő rendezvény

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes interjú keretében hangsúlyozta, hogy a Betlehemi kiállítás értékteremtő rendezvény, míg Fábry Zoltán hangsúlyozta, fontos, hogy átadjuk a kétkezi munka örömét a következő generációnak.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra szerint a kiállítás egy értékteremető rendezvény, ezt mutatja, hogy immár 24. alkalommal került megrendezésre. "Évről évre tudjuk, hogy a karácsonyi készülődés egyik eleme a kiállítás, ami segít hangolódni az ünnepekre, illetve ráébreszt arra, hogy milyen elképesztő kulturális hagyományokkal rendelkezünk" - fogalmazott a főpolgármester-helyettes. Szólt arról, hogy a kiállítás tovább bővíti a budapesti kulturális életet, hiszen az adventi időszakban rengeteg program várja az ünnepekre hangolódni kívánókat. 

 

 

Fábry Zoltán, a Magyar Kézművességért Alapítvány társelnöke interjú keretében örömét fejezte ki, hogy a kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban látható, mivel szükségesek az olyan kiállítások, amelyek a közönségnek a közönségről és az alkotókról szól. "A kiállítás azt bizonyítja, hogy még mindig meg tudnak lepni bennünket, mert olyan szívet gyönyörködtető alkotások jelennek meg, amikre eddig nem is gondoltunk: megjelenik a karácsonyi hangulat, az ajándékozás öröme" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért is olyan fontos, hogy átadjuk a gyerekeknek a kétkezi munka, az alkotás örömét.

 

 

Fábry Zoltán alkotói díjat is átvehetett a kiálllítás megnyitóján, elmondása szerint nagyon megható körülmények között vehette át az elismerést, de az ember nem ezért csinálja, hanem azért az örömért, amit az alkotóknak adnak egy-egy kiállítással. Külföldi tartózkodása során egy nagyszalontai kiállításon vett részt, amelyet Arany János elmékére rendeztek.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu