Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Iposz: előremutató és hatékony segítséget akarunk nyújtani

2017. November 23. 08:22
Iposz: előremutató és hatékony segítséget akarunk nyújtani

Vörös Béla és Tornyi László, az Ipartestületek Országos Szövetégének alelnökei interjú keretében arról beszéltek, hogy a mikro- és kisvállalkozásokat segíteni kell a digitalizáció rögös útjain. Vörös Béla szerint "Az Ipar 4.0 hatása a KKV-szektorra a V4-országokban" című nemzetközi konferencia hatékony segítséget nyújt, míg Tornyi László, aki a Kecskemét és Vidéke Általános Ipartestület elnöke is, a duális képzés fontosságáról beszélt.

Vörös Béla a konferenciával kapcsolatban elmondta: "úgy gondoltuk, hogy nem csak nekünk kéne segíteni a mikro- és kisvállalkozásokon, hanem a visegrádi négyek országaiban is", ezért a Visegrádi Alap támogatásával jött létre a konferencia. Ennek előzményeként egy hat kérdésből álló felmérést is végeztek a V4 országaiban, amiről szó esett a konferencián is, valamint tapasztalatokat és véleményeket osztottak meg. "Az együtt gondolkozással tudunk egy előremutató és hatékony segítséget nyújtani és nyilván az információkat a kormányzattal is szeretnénk megosztani" - fogalmazott az Iposz alelnöke.

 

"Az együtt gondolkozással tudunk egy előremutató és hatékony segítséget nyújtani"

 

Tornyi László a duális képzésről és annak fontosságáról beszélt: "ezt az Iposz már elég régóta szorgalmazza és javasolja a kormányzatnak". Kis problémaként nevezte meg, hogy a duális képzés kezd a felsőoktatás irányába menni, szerinte a szakképzés keretében kellene megvalósítani, mivel nem mindenki alkalmas a felsőoktatásban helyt állni, viszont nagyon jó szakemberek válhatnak belőlük. Kiemelte, hogy a lassan kiöregedő szakembereknek át kell adniuk a tudásukat, már a középiskolában, "ehhez viszont kormányzati segítség kell".

 

Az Iposz már régóta szorgalmazza a duális képzést

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu