Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

Uniós pénzből épül agrárlogisztikai központ

2017. November 22. 12:48
Uniós pénzből épül agrárlogisztikai központ

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program százszázalékos támogatásából valósul meg Bonyhádon az az agrárlogisztikai központ, ahol évi 3000 tonna gyümölcsöt tudnak majd tárolni. A 450 millió forintos beruházás 2018 őszére fejeződik be, keretében 1115 négyzetméteres előkészítő, hűtő és csomagolóüzem épül.

A bonyhádi önkormányzat tizennégy, olyan gyümölcstermesztéssel foglalkozó vállalkozással kötött megállapodást, amelyek igénybe vennék a központ szolgáltatásait. A hűtőház napi három kamionnyi áru tárolását teszi majd lehetővé, az évi háromezer tonna gyümölcsöt a hűtőházi tárolás mellett osztályozzák és csomagolják is. Az agrárlogisztikai központ fogadja be a városban tervezett, öthektáros üvegházi kertészetben termő zöldségeket is; a két üzem együtt 60-65 embernek ad majd munkát.

 

Agrárlogisztikai központ épül Bonyhádon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében

A bonyhádi agrárlogisztikai központban évi 3000 tonna gyümölcsöt tudnak majd tárolni

 

A térségben jelentős a zöldés- és gyümölcstermesztés, ugyanakkor eddig nem épültek feldolgozók, így a termelők kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek az értékesítés során. A tárolókapacitás a helyi közétkeztetés friss gyümölccsel való ellátását is segíti. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatai szerint a bonyhádi járás területén több mint 500 hektáron termesztenek gyümölcsöt, ám évente 20-25 hektárral nő a gyümölcsültetvények területe.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu